De fleste sorbet'er kan deles op i tre dele. Sirup, smag og konsistens.
Hvis man laver en grundsirup, der kan bruges til alle slags sorbet, og så blander man smag i indtil det smager som man ønsker. Smagen er oftest frisk frugt.
Da sorbet jo er frossen dæmper det smagen, derfor skal den være ekstra sød og ekstra sur. Så man tilsætter ofte citron for at give den lidt mere syre.
Når "smagen" ikke har nok pektin til at give isen den rigtige struktur, bruger man æggehvide til at 'jævne' det med.
Grund sirup
- 1 liter vand
- 1 kg sukker
- 1 stang vanillekorn (kan undværes)
Bland det hele sammen i en gryde og varm det op, imens du rører rundt indtil alt sukkeret er smeltet.
Opbevares i køleskabet. Fx i en en 1½ liters sodavandsflaske.
Alle opskrifter giver 1 liter væske. Det vil typisk give 1,2 liter frossen is, da væsken udvider sig når den bliver frossen.
navn | sirup | smag | konsistens | Noter |
Citronsorbet | ½ liter |
| 1 æggehvide | Sur |
Limesorbet | ½ liter |
| 1 æggehvide | Meget sur :-) |
Jordbærsorbet | 3½ dl |
| 1 æggehvide | Yndlings |
Hindbærsorbet | 3 3/4 dl |
| Yndlings | |
Te sorbet | 3 dl |
| 1 æggehvide | I stedet for at koge teen kan du lade den trække i koldt vand i et døgn. Det gør den mindre bitter. |
Bland alle ingredienser i siruppen, undtagen æggehviden. Hvis der er hele frugter, så skræl dem og blend dem nede i siruppen. Si evt. for større stykker. Køl blandingen ned hvis du ikke har en ismaskine med indbygget fryser.
Når blandingen begynder at blive hvidlig og fast i det tilsættes æggehviden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?